Leta i den här bloggen

måndag 1 oktober 2012

Vad innehåller Milda Guld?

Jag är kanske ensam om att förknippa varumärket Milda med margarinprodukter, men jag har uppfattat Milda som det tydligaste alternativet till smör. På senare tid har de härdade vegetabilska fetterna som ingår i många margiarinprodukter kritiserats som ohälsosamma och så har också Mildas produktpalett utvecklats därefter. Färre produkter som innehåller härdade fetter, in med mer mjölk, grädde och smör-baserade produkter.

Milda har tydkligen kapitulerat under det faktum att smör  är naturligt och bra om det konsumeras i rimliga mängder. De lanserar nämligen Milda Guld. För margarinfansen blir det en besvikelse. Milda Guld känns som att det skulle vara den bästa margarinprodukten någonsin. Men så är inte fallet alls.

Som Milda själva skriver:
Milda guld är gjort med smör- & rapsolja och den kombinationen bidrar till den goda smaken av smör liksom till de utmärkta matlagningsegenskaperna. Milda guld passar perfekt till all matlagning och bakning, till exempel till stekning av pannkakorna på torsdagen, bakning av muffins till utflykten eller för en gyllenbrun stekyta på fredagsbiffen. Milda guld hjälper dig att sätta guldkant på maten!

Sensmoralen i den här berättelsen är att naturliga produkter, framtagna utan att förändra deras egenskaper genom härdning etc, verkar vinna i längden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar